Diary of a Camper

Diary of a Camper är en kortfilm som släpptes i slutet på 1996. Handlingen i filmen är från id Softwares spel Quake som är ett så kallat FPS-spel (first person shooter). Sådana typer av spel har mycket fokus på synfältet utifrån spelarens perspektiv samt vapen. Kortfilmen skapades av United Ranger Films och filmen publicerades först och främst på internet som en demo och spred sig viralt. Varför denna korta filmsnutt har väckt så mycket uppmärksamhet beror framför allt på att det anses vara det första exemplet av så kallat machinima – konsten att använda realtid, virtuella miljöer i 3D och animationer.

Mer om Diary of a Camper

Filmen är endast 1 minut och 36 sekunder lång och tillhör genren action. Kortfilmen är regisserad av Matthew Van Sickler och skriven av Heath Brown. Redigering och klippning är det en man vid namn Eric Fowler som står för. Filmens handling går i stora drag ut på att spelare inväntar en strategisk plats för att övervinna sina motståndare istället för att söka upp dem och skapa en fight. Detta är en typ av multiplayer-spel vars syfte är att döda så många motståndare som möjligt och då gäller det att ha en strategi redo. Precis samma ändamål som förekommer i ett flertal andra populära spel.

Quake

Quake är en serie av spel som skapats av företaget id Software. Det första spelet i serien Quake kom ut 1996 och efter det har det lanserats fyra stycken spel och det senaste lanserades 2007. Sedan dess har inga fler spel lanserats. Du kan spela Quake på ett flertal olika plattformar, bland annat Xbox, Playstation samt på din dator, oavsett om du har Windows eller en annan programvara. Quake är ett så kallat first person shooter-spel vilket innebär att synfältet på skärmen motsvarar spelfigurens synfält samt vapnet som denna spelfigur håller i. Hoppas du har lärt dig lite mer om Diary of a Camper och spelet Quake.