id Software

id Software är ett välkänt spelföretag som är populärt över hela världen. Företaget grundades under 1991 och har sedan dess levererat högkvalitativ teknologi. Grundarna av id Software är Adrian Carmack, Tom Hall John Carmack samt John Romero. Företaget har haft ett stort inflytande på spelmarknaden och är i dagsläget ett mycket respekterat företag.

I denna artikel tar vi kortfattat upp vad du behöver veta om id Software, har du tidigare aldrig hört talas om företaget så kommer du verkligen få en hel del intressant information. id Software har utvecklat och tagit fram relativt många spel som spelas av en stor skara spelare.

Spel från id Software

Som tidigare nämnts finns det ett flertal spel som framtagits av id Software. De allra populäraste är spelet Rage som lanserades under 2010 samt Doom som är en serie av spel. Det senaste spelet från Doom-serien dök upp på marknaden år 2016 och det allra första spelet i serien såg ljuset redan 1993.

Doom har fått ett flertal nomineringar samt några utmärkelser, såsom The Game Award for Best Action Game – vilket bevisar hur bra spelet är. Många utav spelen från id Software kan du spela på olika typer av plattformar, exempelvis Xbox, Playstation eller via din dator oavsett om det är PC eller Mac.

id Softwares första spel och Quake

id Software har funnits med på marknaden ett bra tag nu och företagets första spel lanserades så tidigt som 1990. Sedan dess har id Software levererat ett flertal olika kvalitativa spel med fokus på så kallade first person shooter-spel. Det första spelet som företaget lanserade var Dangerous Dave, men ett av de populäraste är Quake.

Quake är precis som många andra av id Software ett first person shooter-spel. Vad som menas med detta är att din dataskärm har ett synfält utifrån din spelfigur, skjutvapen och andra typer av vapen är också en central del av spelet. Hoppas nu att du har fått lite bättre koll på spelföretaget id Software!